Stauning Whisky

Stauning Whisky, det äldsta destilleriet i Danmark, grundades i maj 2005 av en eklektisk grupp av nio personer, inklusive en läkare, en slaktare, en lärare, en helikopterpilot och fyra ingenjörer. Det startade som ett riktigt hantverksdestilleri, som verksamheten bedrevs i en tidigare slaktarbyggnad, där varje del av produktionsprocessen, från mältning till destillation, utfördes med traditionella, hands-on-metoder med en tydlig nordisk prägel. De använde lokal korn, rökade det på en grill, använde en kallförvaring för golvmältning och destillerade i små träeldade pannor.

Stauning Whisky utmärker sig i spritvärlden för sitt distinkta tillvägagångssätt inom whiskytillverkning. Från grundarnas eklektiska bakgrunder till dess hantverksmetoder och innovativa filosofi är Stauning ett vittnesmål om dansk whisky unikhet och kvalitet, och stolt representerar sitt land på den globala scenen.


På festivalen presenteras Stauning Whisky av House of Liquids

Välkommen till Malmö Öl- & Whiskyfestival

Mowfestival.se innehåller information om alkohol och vänder sig till personer som är 20 år eller äldre. Hur gammal är du?