Österlenbryggarna

Österlenbryggarna, ett familjeägt bryggeri med rötter tillbaka till 1953, inledde sin resa med Nils Persson som ensam grundare, passionerad om att brygga Svagdricka. Detta etablerar oss som ett av de få bryggerierna i Sverige som fortfarande tillverkar öl på ett traditionellt sätt. Från starten har vi insett vikten av att bredda vårt utbud med andra dryckesalternativ för att erbjuda våra kunder ett heltäckande och tilltalande sortiment.

Från 1977 till 1995 fungerade vi också som distributörer för Spendrups Bryggeri.

År 1996, som en av de första i Sverige, öppnade vi ett mikrobryggeri för färsköl i Ystad.

Genom åren har vi inte bara utvidgat vårt sortiment av egenproducerade ölsorter utan även berikat det med öl från Tyskland och Tjeckien, samt andra märken som vi representerar i Sverige.

I takt med ökad efterfrågan och intresse för vin, integrerade vi det i vårt sortiment och erbjuder idag viner från hela världen.

Under 2018 planerar vi att öppna ett nytt, större bryggeri i Brösarp för att kunna tillgodose våra kunders önskemål om öl från Österlen med högre kapacitet.

Idag är det fjärde generationen Persson som leder företaget, och fortsätter att föra bryggtraditionen framåt.

Välkommen till Malmö Öl- & Whiskyfestival

Mowfestival.se innehåller information om alkohol och vänder sig till personer som är 20 år eller äldre. Hur gammal är du?