Nääs Gårdsbryggeri

I den varsamt renoverade ladugården finns idag utöver bryggeriet en visningslokal för ölprovning, restaurang, pub, gårdsbutik samt en stor eventlokal. På gården finns även ett viltslakteri.

Öl från NÄÄS Gårdsbryggeri finns på Systembolaget, i livsmedelsbutiker och på restauranger. På gården anordnas en julmarknad med fokus på lokalt producerad mat, pubkvällar och andra evenemang såsom grillkvällar, bröllop och privata fester. Viltköttet och folkölen säljs i gårdsbutiken.

I Ydre kommun i södra Östergötland ligger Nääs, precis intill sjön Raklången. På 1700-talet fanns det på NÄÄS 500 humlestänger. Idag finns det ett gammalt brygghus bevarat med en torkanläggning för malt – en kölna från tidigt 1800-tal. Brygghuset var en byggnad avsedd för ölbryggning. Här kunde man sköta hela bryggeriprocessen från grunden, både mälta kornet och torka malten, såväl som brygga ölen. Samma byggnad kunde även användas som tvätteri eller för att torka kött och fisk.

Välkommen till Malmö Öl- & Whiskyfestival

Mowfestival.se innehåller information om alkohol och vänder sig till personer som är 20 år eller äldre. Hur gammal är du?