Lydén Distillery

Lydén Distillery är ett litet hantverksdestilleri som ligger i Ljungby, i Småland. Destilleriet grundades 2019 av Roger & Emil Lydén, far & son med ett gemensamt intresse – svensk hantverksgin och en dröm att skapa ett gin med smak av Småland.

Här används noga utvalda ekologiska växter från hela världen, tillsammans med lokala råvaror som representerar omgivningen och på så sätt skapar de en unik smakupplevelse. Allt som produceras på Lydén Distillery görs helt för hand i små batcher. Flaskorna fylls, korkar, etiketter sätts på för hand och alla flaskor har sitt unika batch- & flasknummer. Hantverket gör varje batch och flaska unik.

Idag producerar Lydén Distillery flera prisbelönta produkter, som har fått guldmedaljer i de största och mest prestigefyllda internationella tävlingarna och tagit hem världsmästartitlar som Världens Bästa London Dry Gin 2021 och Världens Bästa Fatlagrade Gin 2022 i World Gin Awards. De fortsätter att experimentera, tänja på gränser och strävar alltid efter att skapa nya och spännande smaker.

Detta är deras tolkning hur en Svensk Hantverksgin smakar
Lydén Distillery Logga

Välkommen till Malmö Öl- & Whiskyfestival

Mowfestival.se innehåller information om alkohol och vänder sig till personer som är 20 år eller äldre. Hur gammal är du?