Lydén Distillery

Lydén Distillery är ett litet hantverksdestilleri som ligger i Ljungby, Småland i Sverige. Destilleriet grundades 2019 av Roger & Emil Lydén, far & son med ett gemensamt intresse – svensk hantverksgin och en dröm att skapa en gin med smak av Småland.

Deras gin produceras i små batcher med noggrant utvalda ekologiska botanicals, varav några från närområdet i Småland. De använder också lokalt vatten från Ljungby – en fantastisk resurs som Lydén Distillery är mycket stolta över.

Allt som produceras på Lydén Distillery görs helt för hand eller med enkla medel. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när det är klart – signerar de varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.

Lydén Distillery ger en modern, men ändå en klassiskt smak på deras gin. De gör olika ginsorter i destilleriet – allt från en klassisk London Dry Gin som utsågs till världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards till en Navy Strength Gin och en så kallad Pink Gin. En annan sak som pågår i det lilla destilleriet är en fatlagrad gin som de kallar Cask Gin – som får sin underbara karaktär av fat tillverkade av småländsk ek.
Lydén Distillery Logga

Välkommen till Malmö Öl- & Whiskyfestival

Mowfestival.se innehåller information om alkohol och vänder sig till personer som är 20 år eller äldre. Hur gammal är du?