anCnoc

anCnoc är en Highland Single Malt Scotch Whisky känd för sin nyfikna natur och moderna twist på traditionella whiskytillverkningsmetoder. Den härstammar från destilleriet Knockdhu, och varumärket bytte namn till anCnoc 1993 för att undvika förväxling med det närliggande destilleriet Knockando. Namnet slog igenom efter att de nya ägarna, Inver House, köpte destilleriet år 2001 och återlanserade varumärket 2003. Whiskyn, som traditionellt destilleras från orökt malt, använder ibland lätt rökt malt för att tillföra en distinkt smak.

anCnoc-sortimentet inkluderar flera åldersdeklarationer, såsom 12, 18 och 24 år gamla, var och en med en unik profil. Noterbart är att 12 Year Old anCnoc prisas för sin milda, icke-sherry-stil, vilket representerar den icke-sherryade Speysidestilen med en polerad malt smak, kryddighet och en varm, komplex gom. Whiskyerna firas för sin balanserade natur, som kombinerar traditionella produktionstekniker med ett fräscht modernt tillvägagångssätt för att skapa en serie av whiskys som är både sofistikerade och tillgängliga


På festivalen presenteras anCnoc av TOMP Beer & Spirits

Välkommen till Malmö Öl- & Whiskyfestival

Mowfestival.se innehåller information om alkohol och vänder sig till personer som är 20 år eller äldre. Hur gammal är du?